Uhapšen osumnjičeni za ubistvo braće u Baru

Crnogorska policija uhapsila je u nedjelju Baranina Šćepana Bujića (21) koji je osumnjičen da je prije dva dana ubio braću Dejana (26) i Ljubomira Gojačanina (24), saopćeno je u Podgorici.

Uprava policije Crne Gore je u kratkom saopćenju navela da će Bujić, u zakonskom roku, biti predat nadležnom državnom tužilaštvu.

U Baru je Dan žalosti zbog ubistva braće Gojačanina, a u subotu navečer se nekoliko hiljada građana tog crnogorskog primorskog grada okupilo na glavnom gradskom trgu i zapalilo svijeće u znak protesta protiv nasilja.

Građanski istup

Oko pet hiljada ljudi se okupilo na Trgu ispred robne kuće u centru Bara i zapalilo svijeće u znak protesta protiv nasilja, javlja vijesti.me.

Sa sugrađanima je bio i potpredsjednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić, koji je istakao da je njegov gest građanski istup podrške protestu i saučešća u boli porodice Gojačanin.

Mustafić je naglasio da je ovoliki odziv građana velika poruka državi da odlučno reaguje “kako se ovo ne bi ponovilo”.

Potpredsjednik SNP Vasilije Lalošević je rekao da je omladina Bara pokazala svoje pravo lice i zatražio vanrednu sjednicu SO Bar o sigurosnoj situaciji u gradu.

Braća Gojačanin su ubijeni u petak navečer u centru Bara, a na njih je iz pištolja pucao Bujić.

Izvor: Al Jazeera i agencije