URS: Novi Pazar tone sve dublje

Dok se u cijeloj Srbiji otvaraju nove fabrike, u Novom Pazaru se svakodnevno gasi po nekoliko firmi, kazao je Ðerlek (Wikipedia)

Član predsjedništva Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mirsad Ðerlek izjavio je da Novi Pazar, “nažalost, iz dana u dan tone sve dublje u ambis iz kojeg će teško moći da se iščupa” i zatražio od ministara u Vladi Srbije iz Novog Pazara da se “odgovorno ponašaju prema svom gradu i svojim građanima”. 

Ðerlek je u pisanoj izjavi medijima naveo da, i pored toga što je pravi kuriozitet da jedan grad veličine Novog Pazara ima dva ministra u Vladi, svakodnevno tone u ambis. 

“Dvadeset i pet hiljada nezaposlenih, uglavnom mladih ljudi, nekoliko hiljada gladnih i siromašnih koji se hrane na kazanima kuhinja Crvenog krsta, uništena privreda, ekonomski kolaps, problem u Islamskoj zajednici i enormna prezaduženost grada su, nažalost, istina sa kojom se susreću građani ovog prelepog grada u jugozapadnoj Srbiji”, naveo je Ðerlek.

Rješavanje problema

Prema njegovim riječima, postavlja se pitanje “da li su pošteni građani Novog Pazara glasali za [Sulejmana] Ugljanina i [Rasima] Ljajića da se bave politikanstvom, demagogijom i obmanjivanjem naroda ili da im rešavaju probleme sa kojima se suočavaju”.

On, također, dodaje da se u cijeloj Srbiji otvaraju nove fabrike, dovode strani investitori i zapošljavaju mladi ljudi, dok se, kako tvrdi, u Novom Pazaru svakodnevno gasi po nekoliko privatnih firmi, koje su do sada bile jedina nada građanima.

“Trenutna vlast u Novom Pazaru, odnosno dvovlašće Ugljanina i  Ljajića, svakodnevno urušava decenijama stican ugled grada i gura građane u teško siromaštvo”, ocijenio je Ðerlek.

“Smatram da svi regioni u Srbiji treba da imaju jednake šanse i tražim od ministara u Vladi RS-a iz Novog Pazara da se odgovorno ponašaju prema svom gradu i svojim građanima”, rekao je Ðerlek.

Izvor: Agencije