Smrtonosna eksplozija u kafiću ‘Dama’

Idvor: Eksplozija se desila u mjestu nedaleko od Kovačice

Tri osobe su poginule, a osam ih je povrijeđeno u eksploziji bombe koja se desila u nedjelju rano ujutro u kafeu u banatskom mjestu Idvor kod Kovačice, potvrdio je za Tanjug predstavnik za medije pančevačke policije Novica Antonić.

On je kazao da su povrijeđeni prebačeni u bolnice u Zrenjaninu i Pančevu te u Urgentni centar u Beogradu, dodajući da za sada nije poznat stepen zadobijenih povreda.

Antonić je naveo da je uviđaj u toku i da se utvrđuju motivi koji su doveli do ovog tragičnog događaja.

Kako prenose srbijanski mediji, tragedija se dogodila kada je osiguranje ugostiteljskog objekta pokušalo spriječiti četvericu mladića iz susjednog sela Sefkerin da uđu u objekat.

Poslije svađe na ulaznim vratima S. B. (34) je aktivirao ručnu bombu, u čemu ga je pokušao spriječiti brat I. B., ali u tome nije uspio.

Obojica su poginuli, a identitet treće osobe nije poznat.

Prvi stepen hitnosti

Kako je Tanjugu rekla predstavnica za medije Opšte bolnice u Zrenjaninu Maja Sladojević, dvojica muškarca su u toku noći, između 2:30 i tri sata, primljena u urgentni centar te bolnice.

Povrijeđeni su starosti 34 i 20 godina.

Prema njenim riječima, “povrede obojice su prvog stepena hitnosti”, jedan je primljen s gelerima u cijeloj lijevoj polovini tijela, a drugi s gelerima u stomaku, licu i natkoljenici.

Urađena je dijagnostika, povrijeđeni su zadržani na liječenju u bolnici, u stabilnom su stanju, svjesni i nisu životno ugroženi, dodala je Sladojević.

Eksplozija se dogodila kada je za sada nepoznata osoba bacila bombu na goste u kafe baru “Dama”.

Izvor: Agencije