TikTok – službeni partner Eurosonga

Objava je uslijedila nakon što je Britanski parlament najavio da će blokirati aplikaciju u vlasništvu Kineza na svojim uređajima i mrežama iz sigurnosnih razloga.

Europska radiodifuzijska unija (EBU) odabrala TikTok za prijenos takmičenja uživo, kao i za objavljivanje ekskluzivnih nastupa i sadržaja iza scene (EPA)

TikTok će drugu godinu zaredom biti službeni partner Eurosonga nakon što je Europska radiodifuzijska unija (EBU) odabrala tu platformu za prijenos natjecanja uživo kao i za objavljivanje ekskluzivnih nastupa i sadržaja iza scene.

Objava je uslijedila nakon što je Britanski parlament u četvrtak rekao da će blokirati aplikaciju u vlasništvu Kineza na svojim uređajima i mrežama iz sigurnosnih razloga, piše Hina.

Martin Osterdahl, izvršni supervizor za Euroviziju Europske radiodifuzijske unije, rekao je da su “milioni novih ljubitelja Eurosonga otkrili događaj putem TikToka prošle godine i znamo da će još milioni biti uzbuđeni zbog ovogodišnjeg posebnog događaja u Liverpoolu”.

“I natjecanje Eurosong i TikTok pružaju međunarodnu platformu za otkrivanje nove muzike i umjetnika te se veselimo zajedničkoj suradnji u stvaranju još velikih hitova 2023. godine.”

‘Putovanja’ muzičkih legendi na TikToku

TikTok je, također, partner s Visit Liverpool nakon što je engleski grad izabran za domaćina u ime prošlogodišnjih pobjednika Ukrajine u kojoj se takmičenje ne može održati zbog ruske invazije.

Aplikacija za društvene medije promovirat će mjesta za autobuse u gradu i ugostiti nastupe u Eurovizijskom selu – službenoj fan-zoni.

Susan Finnegan, komercijalna direktorica Culture Liverpoola, rekla je: “Oduševljeni smo što smo partneri s TikTokom, predstavljajući naš kultni grad na globalnoj pozornici i pričajući autentičnu priču o Liverpoolu kroz oči posjetitelja – kreatora sadržaja.

Rich Waterworth, glavni menadžer TikTok operacija za Europu, rekao je: “Vidjeli smo legende Eurovizije kako počinju svoja putovanja na TikToku – poput Sama Rydera iz Ujedinjenog Kraljevstva, a pjesme Eurovizije napreduju na platformi i izvan samog takmičenja, poput Maneskinove “Zitti E Buoni”. ”

TikTok je u vlasništvu kineske internetske tvrtke ByteDance koja tvrdi da ne dijeli podatke korisnika s Kinom, ali Kinesko obavještajno zakonodavstvo zahtijeva od tvrtki da pomažu Komunističkoj partiji kada se to od njih zatraži.

Izvor: Agencije