Twitter: Pljusak stvorio ‘Beograd u vodi’

 

Nevrijeme koje je u popodnevnim satima zahvatilo Beograd napravilo je pravu pometnju na ulicama, a u pojedinim dijelovima grada palo je od 20 do 40 milimetara kiše.

Dva sata obilnih padavina namučili su Beograđane koji su se zatekli na ulicama.

Nije lako bilo ni pješacima koji su jurili pod zaklon, ali ni vozačima automobila, koji su prolazili kroz duboke bare i probijali se kroz gužve tokom pljuska.

Grad je, kako prenose beogradski mediji, padao po teritoriji skoro cijelog glavnog grada Srbije.

Građani su na društvenim mrežama objavili videosnimke poplavljenih ulica i sredstava javnog prijevoza.

Vesiću, montiraj jednu gondolu na Južni bulevar da možemo da pređemo na Lekino brdo, napisala je jedna korisnica Twittera obraćajući se Goranu Vesiću, zamjeniku gradonačelnika Beograda.

Drugi korisnici Twittera uporedili su stanje nakon pljuska s potonućem Titanika, a neki su u tome vidjeli ispunjenje obećanja o fontanama.

Građani su objavili i rušenje drveta u centru Beograda, te valove koje nose automobile po ulicama.

Izvor: Al Jazeera


Povezane

Poplave u centralnoj i zapadnoj Srbiji. Zbog obilne kiše koja je pala tokom noći, a i dalje pada, Srbija-vode uvele su vanrednu odbranu od poplava na području cijele zemlje. Najteža je situacija u Kraljevu, Čačku, Tutinu i Lučanima. Evakuisano je više desetina ljudi, a pripadnici odjelenja za vanredne situacije izvukli su tokom noći autobus sa […]

Published On 03 Jun 2019

Tri su godine prošle od velikih poplava koje su zahvatile Balkan. U poplavama koje su pogodile regiju, samo u  Srbiji poginulo je 57 osoba. Najstrašnije slike vidjele su se u Obrenovcu, čijeg je 90 posto područja bilo pod vodom. U Vladi kažu da je pomoć dodijeljena svima te da se od tada neprestano radi na […]

Published On 14 May 2017
Više iz rubrike Interaktivno
POPULARNO