Kinezi u Sarajevu snimaju reality show o Valteru

Ekipa je posjetila spomenik Vladimiru Periću Valteru, narodnom heroju koji je poslužio kao inspiracija za lik u filmu (Al Jazeera)

Poznati glumac Ljubiša Samardžić doputovao je u četvrtak u Sarajevo, gdje će s ekipom kineske TV stanice Sandong, koja u glavnom gradu Bosne i Hercegovine počinje snimanje reality showa, obići lokacije na kojima je sniman film Valter brani Sarajevo.

Samardžić je pojasnio da nije riječ o snimanju remakea tog kultnog filma, jer smatra da bi to bilo besmisleno, već kineska TV stanica želi odati omaž filmu koji je očarao njihovu zemlju.

Istakao je da je riječ o TV stanici koju prati više od 150 miliona gledalaca te su pokušali okupiti članove ekipe koja je snimala Valtera.

Reklama

Samardžić je rekao da, nažalost, režiser Hajrudin Šiba Krvavac više nije živ, a kojeg smatra tvorcem najljepše vrste filmova, one ljudske, tople, jednostavne i obične.

Posjeta Valterovom spomeniku

Ekipa je posjetila i spomenik Vladimiru Periću Valteru, narodnom heroju koji je poslužio kao inspiracija za lik u filmu.

Reklama

Originalni film Valter brani Sarajevo romansirana je priča o antifašističkom pokretu u okupiranom Sarajevu tokom Drugog svjetskog rata i legendi pokreta otpora Vladimiru Periću Valteru i bio je među najgledanijim filmovima ikada u Kini.

Prema nekim procjenama, film je pogledalo gotovo milijardu ljudi.

Najavljeno je da će realizacija remakea filma Valter brani Sarajevo početi 2015. godine.

Izvor: Agencije