Smilevska: VMRO-DPMNE neće glasati za zakon o javnom tužiteljstvu

U Sobranju Makedonije, vladajuća većina razriješila je tehničku ministricu za rad i socijalna pitanja Rašelu Mizrahi iz redova opozicijskog VMRO-DPMNE. Premijer u tehničkom mandatu Oliver Spasovski predložio je njezino razrješenje zato što je nekoliko puta održala press konferencije ispred ploče s bivšim ustavnim imenom te zemlje “Republika Makedonija”. Reagirala je Grčka i uputila verbalnu notu […]

U Sobranju Makedonije, vladajuća većina razriješila je tehničku ministricu za rad i socijalna pitanja Rašelu Mizrahi iz redova opozicijskog VMRO-DPMNE.

Premijer u tehničkom mandatu Oliver Spasovski predložio je njezino razrješenje zato što je nekoliko puta održala press konferencije ispred ploče s bivšim ustavnim imenom te zemlje “Republika Makedonija”. Reagirala je Grčka i uputila verbalnu notu Sjevernoj Makedoniji zbog nepoštivanja Dogovora iz Prespe. Tehnička vlada je sastavljena početkom godine za provedbu izbornog procesa i u njoj su i dvoje ministra iz opozicijskog VMRO-DPMNE. Nakon razrješenja ministrice Mizrahi opozicijska stranka nije predložila drugog kandidata za tu dužnost.

Više detalja iz Skoplja donosi novinarka Al Jazeere Milka Smilevska.