Barukčić: Predstavnici Srba u Hrvatskoj u Koloni sjećanja u Vukovaru

U Hrvatskoj se obilježava Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje, prvi put kao državni praznik.

Povezane

Izaslanstvo Srpskog narodnog vijeća odalo je počast žrtvama u Vukovaru, koje su stradale između 1991. i ‘95. Vijence za stradale građane Vukovara srpske nacionalnosti s obale su bacili u Dunav, a za civile i hrvatske vojnike cvijeće su položili na farmu Ovčara. U Vukovaru je Marina Barukčić.

Nakon radova koji su trajali od 2017. godine, obnovljen je vukovarski vodo-toranj. Simbol ratne 1991., osmišljen je kao informativni centar o opsadi Vukovara i otporu koji su pružali njegovi borci. Obnova je koštala više od šest miliona eura, a većinu novca su donirali ljudi iz 17 zemalja svijeta. Za javnost, vukovarski vodotoranj je otvoren prije […]

Hrvatski Sabor raspravlja o Prijedlogu zakona o proglašenju Vukovara mjestom posebnog pijeteta. Zakon bi trebao definisati način obilježavanja tog pijeteta, ali i ustrojiti posebno međuresorno tijelo koje bi pratilo stanje u tom gradu. Jednom dijelu opozicije smeta što se zakonom ne uređuje pitanje upotrebe ćirilice, dok drugi smatraju da Prijedlog ne donosi ništa novo.

Više iz rubrike reporteri
POPULARNO