U Bihaću se boje novog migrantskog vala na proljeće

Nedavna masovna tučnjava u Prihvatnom centru Bira u Bihaću bila je razlog da kantonalne vlasti ponovno zatraže pomoć države.

Na podučju Unsko-sanskog kantona, na sjeverozapadu BiH, nalazi se više od 3.000 migranata. Nedavna masovna tučnjava u Prihvatnom centru Bira u Bihaću bila je razlog da kantonalne vlasti ponovno zatraže pomoć države. Situacija je trenutno pod kontrolom. Svi kapaciteti su popunjeni, ali se boje novog dolaska migranata i izbjeglica na proljeće.


Povezane

Grupa aktivista iz zemalja cijelog svijeta pod nazivom Aid Brigade stigla je u Bosnu i Hercegovinu da pomogne iscrpljenim i gladnim migrantima na njihovom putu ka boljem životu.

Published On 04 Feb 2019

Hiljade izbjeglica i migranata ušle su prošle godine u Bosnu i Hercegovinu. Gotovo svima cilj je doći u neku od zemalja Zapadne Evrope. Mladi Alžirac, Chemseddine Berafta, međutim ne želi iz Velike Kladuše. Našao je posao, dom, a ima i sportske planove.

Published On 02 Feb 2019

Da bi prešli granicu Hrvatske i ušli u Europsku uniju, izbjeglice i migranti ne biraju način. Nedavno je hrvatska granična policija na Ličkoj Plješivici na visini od 1.600 metara spasila od pothlađivanja 15 migranata, među kojima je bilo šestero djece i dvije trudnice. Sirijka u visokom stepenu trudnoće izgubila je dijete.

Published On 20 Jan 2019
Više iz rubrike Balkan
POPULARNO