Pribinja o pregovorima Vlade FBiH i predstavnika Aluminija

U Mostaru zasjeda Vlada Federacije Bosne i Hercegovine. Prije sjednice održan je sastanak s Upravom, Sindikatom i Nadzornim odborom kompanije Aluminij. Jedini dogovoreni zajednički stav je da će pregovori biti nastavljeni za mjesec dana. Predstavnici Aluminija nadaju se kako svojim prijedlozima preustroja kompanije mogu oživjeti proizvodnju i sačuvati gotovo 600 od ukupno 900 radnih mjesta. Vlada […]

U Mostaru zasjeda Vlada Federacije Bosne i Hercegovine. Prije sjednice održan je sastanak s Upravom, Sindikatom i Nadzornim odborom kompanije Aluminij. Jedini dogovoreni zajednički stav je da će pregovori biti nastavljeni za mjesec dana.

Predstavnici Aluminija nadaju se kako svojim prijedlozima preustroja kompanije mogu oživjeti proizvodnju i sačuvati gotovo 600 od ukupno 900 radnih mjesta. Vlada Federacije, uz pregovore s radnicima, vodi i razgovore s mogućim strateškim partnerima za prodaju dijela Aluminija, poduzeća kojemu je u ponoć 9. jula, zbog dugova većih od 200 miliona eura, ugašena struja i obustavljena proizvodnja.

Više informacija iz Mostara donosi Arduana Pribinja.