Hrtkovci: Stanovnici s nelagodom dočekuju miting radikala

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović poručio je da policija neće dozvoliti bilo kakva okupljanja u Hrtkovcima u Vojvodini u blizini Hrvatske. Više političkih organizacija najavilo je moguće skupove u Hrtkovcima za 6. maj. Prvi su to učinili radikali Vojislava Šešelja. Kao odgovor na to okupljanje, proteste su najavili predstavnici opozicijske Demokratske stranke, koji su […]

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović poručio je da policija neće dozvoliti bilo kakva okupljanja u Hrtkovcima u Vojvodini u blizini Hrvatske.
Više političkih organizacija najavilo je moguće skupove u Hrtkovcima za 6. maj. Prvi su to učinili radikali Vojislava Šešelja. Kao odgovor na to okupljanje, proteste su najavili predstavnici opozicijske Demokratske stranke, koji su rekli da će zaštiti stanovnike tog vojvođanskog mjesta. 

Srpska radikalna stranka prethodno je najavila miting u selu Hrtkovci. Zbog odgovornosti za progon i deportacije vojvođanskih Hrvata, držanjem huškačkog govora u tom selu 6. maja ‘92. Šešelj je osuđen u Hagu na deset godina zatvora. Posljednji incident u Parlamentu Srbije, tokom posjete delegacije Hrvatskog sabora, ponovo je uzdrmao odnose dvije zemlje. Stanovnici Hrtkovaca s nelagodom su dočekali najavu mitinga.