Sportski magazin – 30.11.2015.

Sportski magazin Al Jazeere ovog je tjedna posvećen jednom sportu, košarci, igri u kojoj je bivša država bila na vrhu svijeta. Igrači iz današnje regije ponajbolji su stranci u najjačem globalnom natjecanju, NBA ligi, u posljednja nepuna tri desetljeća. A gdje su danas klubovi koji su osvajali europski tron? Prisjećamo se KK Bosne, KK Cibone, […]

Sportski magazin Al Jazeere ovog je tjedna posvećen jednom sportu, košarci, igri u kojoj je bivša država bila na vrhu svijeta.

Igrači iz današnje regije ponajbolji su stranci u najjačem globalnom natjecanju, NBA ligi, u posljednja nepuna tri desetljeća.

A gdje su danas klubovi koji su osvajali europski tron? Prisjećamo se KK Bosne, KK Cibone, KK Jugoplastike, KK Partizana i njihovih najsjajnijih trofeja.

Gost u beogradskom studiju, gdje njegov klub večeras igra utakmicu regionalne ABA lige, je Aleksandar Petrović, predsjednik zagrebačke Cibone.

„Aco trica“, jedan od prvih koji je usavršio šut iza crte 6,25m, igrač u slavnoj epohi klupske i reprezentativne košarke tadašnje Jugoslavije, a potom i na klupi Hrvatske, uz Mirka Novosela u olimpijskom finalu protiv Dream Teama u Barceloni, omiljeni je sugovornik u sportskim medijima.

Reportažni vremeplov pripremili su kolege iz Splita, Beograda, Zagreba i Sarajeva, košarkaških centara koji žude za novim uzletima prema europskom vrhu.

Urednik i voditelj emisije je Tomislav Cvitković.