Kontekst: Disciplinovanje medija

Poslije ocjena OSCE-a da je internet u Srbiji pod cenzurom, poslednjih dana novinarska udruženja ustala su u odbranu Olje Bećković, autorice „Utiska nedelje“, emisije koja se nije pojavila u novoj programskoj šemi televizije B92. Bećković tvrdi „da je u pitanju politička zabrana koja dolazi iz samog vrha države“. Rukovodstvo ove televizije kaže da su namjeravali […]

Poslije ocjena OSCE-a da je internet u Srbiji pod cenzurom, poslednjih dana novinarska udruženja ustala su u odbranu Olje Bećković, autorice „Utiska nedelje“, emisije koja se nije pojavila u novoj programskoj šemi televizije B92.

Bećković tvrdi „da je u pitanju politička zabrana koja dolazi iz samog vrha države“. Rukovodstvo ove televizije kaže da su namjeravali da tu emisiju prebace na B92 info, koji bi postao vodeći informativni kanal na kojem bi se kasnije našle i ostale političke emisije.

U večerašnjoj emisiji Kontekst sa Oljom Bećković i Danicom Vučenić, autoricom emisije „Jedan na jedan“ RTV Vojvodine, razgovaramo jesu li mediji u Srbiji nezavisni i trpe li novinari pritiske.

Emisiju vodi Anne Marie Ćurčić, a uvodnu priču iz Beograda donosi Natalija Lučić.