Kontekst: Gojaznost

Poprima li gojaznost oblik epidemije u zemljama regije? Kakve rizike sa sobom nosi višak kilograma? Zašto smo sve deblji? Kako liječiti, a kako spriječiti gojaznost? Gojaznost je prekomjerno nakupljanje masti u organizmu i povećanje tjelesne težine, a svrstava se među vodeće bolesti savremene civilizacije. Detaljniji uvid u problematiku gojaznosti dat će nam naši današnji gosti: […]

Poprima li gojaznost oblik epidemije u zemljama regije? Kakve rizike sa sobom nosi višak kilograma? Zašto smo sve deblji? Kako liječiti, a kako spriječiti gojaznost?

Gojaznost je prekomjerno nakupljanje masti u organizmu i povećanje tjelesne težine, a svrstava se među vodeće bolesti savremene civilizacije.

Detaljniji uvid u problematiku gojaznosti dat će nam naši današnji gosti: U Sarajevu je predsjednik Udruženja za prevenciju i liječenje pretilosti, Kenan Kestendžić; u Beogradu doktorica medicine u poliklinici Protekal, ekspert za proteinsku dijetu, Irena Petrović; u Zagrebu magistar nutricionizma, fito-farmacije i dijetoterapije, Nenad Bratković.

Emisiju vodi Dalija Hasanbegović.