Al Jazeera Svijet – 03.03.2013.

Al Jazeera Svijet ove nedjelje donosi priču o stanovnicima egipatskog glavnog grada, koji imaju mnogo razloga za žalbe. Prošle su dvije godine od revolucije, privreda se bori za opstanak, a novih radnih mjesta ima malo. Međutim, postoji i ono u šta se stanovnici Kaira mogu pouzdati – u servis podzemne željeznice. Multimilioner, inženjer aeronautike, kaže […]

Al Jazeera Svijet ove nedjelje donosi priču o stanovnicima egipatskog glavnog grada, koji imaju mnogo razloga za žalbe. Prošle su dvije godine od revolucije, privreda se bori za opstanak, a novih radnih mjesta ima malo. Međutim, postoji i ono u šta se stanovnici Kaira mogu pouzdati – u servis podzemne željeznice.

Multimilioner, inženjer aeronautike, kaže da do 2018. godine želi poslati ljude na Mars. Naučnik kaže da je riječ o inspirativnoj misiji, koja će potaknuti novi interes za istraživanje svemira.

Ako želite biti u toku sa najnovijim dostignućima u tehnologiji mobilnih telefona, Sajam mobilne tehnologije u Barceloni je pravo mjesto za vas.

Emisiju Al Jazeera svijet vodi i uređuje Aksel Zaimović i donosi vam mozaik priča koje su reporteri Al Jazeerine mreže zabilježili širom svijeta.