Kontekst: Pravila političkog ponašanja

Posljednjih mjeseci niz neobičnih reakcija u političkom vrhu država regije. Svaka se na svoj način suočava sa serijom situacija koje izlaze izvan okvira pravila političkog ponašanja. No, priča bez većih potresa ide dalje, uprkos tome što je sve više nezaposlenih i što su neke od država postale doslovno disfunkcionalne. Novi trend, teška vremena ili zlonamjerni […]

Posljednjih mjeseci niz neobičnih reakcija u političkom vrhu država regije. Svaka se na svoj način suočava sa serijom situacija koje izlaze izvan okvira pravila političkog ponašanja.

No, priča bez većih potresa ide dalje, uprkos tome što je sve više nezaposlenih i što su neke od država postale doslovno disfunkcionalne. Novi trend, teška vremena ili zlonamjerni mediji?

Šta ako premijer izgubi živce ili pak bude doveden u vezu s kriminalnim miljeom? Smije li premijer opstruirati rad države i uostalom – šta kad brani neodbranjivo?

Gosti emisije su: u Zagrebu predsjednica Hrvatske udruge za odnose s javnošću i glasnogovornica Vlade Ivice Račana Aleksandra Kolarić;  u Beogradu predsjednik Odbora Agencije za borbu protiv korupcije Srbije dr. Zoran Stojiljković i u Sarajevu direktor Inicijative za bolju i humaniju inkluziju BIH, ekonomista dr. Žarko Papić.

Kontekst vodi Mirjana Hrga.