Kontekst: Inovacije u regiji

Kakav je ambijent za inovatore u regiji? Postoji li program sufinansiranja inovacija? Kakav je put od ideje do gotovog proizvoda? Koliko su kompanije u regiji spremne prihvatiti ideje inovatora? Šta su inovacije? Jesu li inovatori ključ ekonomskog razvoja? Sagovornici u Kontekstu su: U Banjoj Luci – redovni profesor, u penziji, Mašinskog fakulteta i predsjednik Skupštine […]

Kakav je ambijent za inovatore u regiji? Postoji li program sufinansiranja inovacija? Kakav je put od ideje do gotovog proizvoda? Koliko su kompanije u regiji spremne prihvatiti ideje inovatora? Šta su inovacije? Jesu li inovatori ključ ekonomskog razvoja?

Sagovornici u Kontekstu su: U Banjoj Luci – redovni profesor, u penziji, Mašinskog fakulteta i predsjednik Skupštine Saveza inovatora Republike Srpske, prof.dr. Milan Đudurović, u Zagrebu – predsjednik Udruge inovatora Hrvatske iz Končar Instituta za elektrotehniku, prof.dr. Stjepan Car, u Beogradu – direktor Inovacionog centra Mašinskog fakulteta u Beogradu, prof. dr. Aleksandar Sedmak.

Kontekst vodi Adnan Rondić.