Kontekst: Autoindustrija u regiji

Duga je tradicija proizvodnje automobila, kamiona i automobilskih dijelova u državama naše regije. Ovdje su iz tvorničkih pogona izlazili neki od najpoznatijih automobila, od Fiata, Renaulta i Citroena do Volkswagena. U međuvremenu su neke druge države postale industrijske sile u proizvodnji automobila, a regija još traži svoje mjesto u ovom značajnom biznisu. Je li autoindustrija […]

Duga je tradicija proizvodnje automobila, kamiona i automobilskih dijelova u državama naše regije. Ovdje su iz tvorničkih pogona izlazili neki od najpoznatijih automobila, od Fiata, Renaulta i Citroena do Volkswagena. U međuvremenu su neke druge države postale industrijske sile u proizvodnji automobila, a regija još traži svoje mjesto u ovom značajnom biznisu.

Je li autoindustrija realna šansa za privredni razvoj regije? Jesu li dovoljni samo radna snaga i proizvodna tradicija? Ima li kompetitivnih prednosti u industriji autodijelova?

U ovom izdanju Konteksta govorimo o budućnosti automobilske industrije u državama Balkana.

Gosti Konteksta su: u Zagrebu – šef elektromehaničkog sektora u kompaniji Rimac automobili Igor Pongrac, u Sarajevu – direktor proizvodne divizije u kompaniji ASA Prevent Group Adnan Smailbegović, te u Beogradu – zamjenik direktora Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije Bojan Janković.

Večerašnju emisiju vodi Adnan Rondić, uvodnu priču nam donosi Dragan Stanimirović.