Kontekst: Zašto šute intelektualci

Zašto šute intelektualci, jesu li dobrovoljno isključeni iz političkog života i društvenog utjecaja? Je li njihova šutnja izbjegavanje lične odgovornosti? Šta znači biti angažovani intelektualac? Dokle će na Balkanu vladati “Filozofija palanke”? U ovom izdanju Konteksta govori se o stanju intelektualne svijesti, intelektualcima i pseudointelektualcima, šutnji i pasivnosti akademske zajednice u aktuelnom društvenom trenutku. Gosti emisije […]

Zašto šute intelektualci, jesu li dobrovoljno isključeni iz političkog života i društvenog utjecaja? Je li njihova šutnja izbjegavanje lične odgovornosti? Šta znači biti angažovani intelektualac? Dokle će na Balkanu vladati “Filozofija palanke”?

U ovom izdanju Konteksta govori se o stanju intelektualne svijesti, intelektualcima i pseudointelektualcima, šutnji i pasivnosti akademske zajednice u aktuelnom društvenom trenutku.

Gosti emisije su: u Sarajevu – profesor na Filozofskom fakultetu akademik Esad Duraković i u Zagrebu – profesor na Prirodno-matematičkom fakultetu akademik Vladimir Paar.

Ovo izdanje Konteksta vodi Adnan Rondić.