Kontekst: Maloljetnička delinkvencija

Koji su uzroci maloljetničkog kriminala u državama regije? Zašto su maloljetnici sve češći izvršioci teških krivičnih djela? Kakva je odgovornost institucija za porast maloljetničke delinkvencije? Je li ovo samo socijalni i porodični ili općedruštveni problem? U ovom izdanju Konteksta govorimo o maloljetničkom kriminalu, njegovim uzrocima i posljedicama, o ulogama i utjecaju porodice i društva, o […]

Koji su uzroci maloljetničkog kriminala u državama regije? Zašto su maloljetnici sve češći izvršioci teških krivičnih djela? Kakva je odgovornost institucija za porast maloljetničke delinkvencije? Je li ovo samo socijalni i porodični ili općedruštveni problem?

U ovom izdanju Konteksta govorimo o maloljetničkom kriminalu, njegovim uzrocima i posljedicama, o ulogama i utjecaju porodice i društva, o sankcioniranju i prevenciji kriminala.

Gosti emisije su: u Sarajevu profesor na Fakultetu političkih nauka dr. Jusuf Žiga; u Beogradu direktorica Centra za prava djeteta Ivana Stevanović i u Zagrebu sutkinja Suda za maloljetnike Lana Peto-Kujundžić.

Večerašnji Kontekst vodi Adnan Rondić, a uvodnu priču donosi Sanel Kajan.