Kosovo: Visoka cijena registarskih tablica

Drugi dan primjene sporazuma o slobodi kretanja između Srbije i Kosova, građani ocjenjuju kao dogovor koji će kretanje otežati, a ne olakšati. Najviše ih, zbog novca, zabrinjava dio koji regulira registracijske tablice automobila. „Vlada Kosova je omogućila Srbima od oktobra da bez plaćanja carine i po skraćenoj proceduri preregistruju vozila sa srpskih na KS ili […]

Drugi dan primjene sporazuma o slobodi kretanja između Srbije i Kosova, građani ocjenjuju kao dogovor koji će kretanje otežati, a ne olakšati. Najviše ih, zbog novca, zabrinjava dio koji regulira registracijske tablice automobila.

„Vlada Kosova je omogućila Srbima od oktobra da bez plaćanja carine i po skraćenoj proceduri preregistruju vozila sa srpskih na KS ili RKS tablice. Iz Beograda kao rešenje vide i dvostruku registraciju vozila, i na Kosovu, i u Srbiji“, rekao je naš reporter Ismet Hajdari.

„I jedna i druga opcija košta vlasnike vozila. Tu je i trošak plaćanja osiguranja. Ni političari u Gračanici nisu u situaciji da posavetuju građane šta je najbolje rešenje, kako ispoštovati sporazum i sačuvati novac“, dodao je on.