‘Politico’ planira širenje u SAD-u i u Evropi

Medijska kompanija planira proširiti poslovanje na domaćem američkom tržištu, ali i u Evropi, u sklopu petogodišnjeg plana s težištem na regionalnim središtima političke moći.

U Evropi he 'Politico' uglavnom fokusiran na Brisel i izvještava o zbivanjima u Evropskoj uniji (Reuters - Ilustracija)

Medijska kompanija Politico planira proširiti poslovanje na domaćem američkom tržištu, ali i u Evropi, u sklopu petogodišnjeg plana s težištem na regionalnim središtima političke moći, izjavila je izvršna direktorica medija Goli Sheikholeslami.

Zbog političkih previranja i polarizacije u Washingtonu težište američke politike pomaknulo se na nivo saveznih država, kazala je ona u internom podcastu vlasnika Politica, njemačke izdavačke kuće “Axel Springer”, prenosi Hina.

“U tome vidimo priliku da ono što radimo proširimo i na druge regije unutar SAD-a”, objasnila je.

Fokus širenje u Velikoj Britaniji

Dodala je da bi se u prvom koraku fokusirali na Kaliforniju i New York i potom razmotrili sljedeće “kandidate” među američkim saveznim državama.

U Evropi Politico je uglavnom fokusiran na Brisel i izvještava o zbivanjima u Evropskoj uniji, a Sheikholeslami vidi priliku i mogućnost širenja na Veliku Britaniju, Francusku i Njemačku, ali i na druga evropska tržišta.

“U idućoj godini naš veliki fokus bit će širenje u Velikoj Britaniji. Cilj nam je proširiti se i povezivati sve više centara moći”, rekla je Goli Sheikholeslami.

Izvor: Agencije