Tri osobe poginule u raketnom napadu na Kabul

Niko nije preuzeo odgovornost za taj napad koji se dogodio u trenutku kada treba da počnu mirovni pregovori afganistanske Vlade i talibana (AP)

Najmanje tri osobe, uključujući dva pripadnika predsjedničke garde, poginule su, a 16 osoba je ranjeno u raketnom napadu na Kabul, rekli su danas afganistanski zvaničnici, prenosi agencija Beta pozivajući se na AFP.

„Nažalost, u tim raketnim napadima su poginule tri osobe uključujući dva Vladina službenika, a 16 osoba je ranjeno uključujući četvoro djece i jednu ženu“, saopćio je glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Tarek Arian.

Ukupno četrnaest raketa je jučer pogodilo Kabul, od kojih je jedna pogodila predsjedničku palatu, tokom proslave Dana nezavisnosti.

Pitanje odgovornosti

Neimenovani zvaničnici iz predsjedničke palate rekli su agenciji AFP da su poginula dva pripadnika počasne garde, a da je šest ranjeno kada je raketa pogodila predsjedničku palatu neposredno po okončanju ceremonije kojoj je prisustvovao i šef države.

Niko nije preuzeo odgovornost za taj napad koji se dogodio u trenutku kada treba da počnu mirovni pregovori afganistanske Vlade i talibana.

Predsjednička palata se nalazi u dobro čuvanom dijelu Kabula, u blizini kvarta u kojem se nalaze ambasade, a ograđen je visokim betonskim zidom.

Izvor: Agencije