Vjetar u Sloveniji srušio stablo i ubio vozača

Identitet vozača još se utvrđuje, a cesta je zatvorena (EPA)

Jak vjetar, koji je tokom noći s nedjelje na ponedjeljak zahvatio sjeveroistočni dio Slovenije, stvara probleme u prometu i snabdijevanju električnom energijom, a jedna je osoba poginula kada se na automobil srušilo stablo, prenijela je Hina.

Kako je objavila policija, na cesti Dravograd – Maribor jutros je oko pet sati srušeno stablo palo na automobil koji se kretao prema Mariboru, pri čemu je vozač umro na mjestu nesreće.

Njegov identitet još se utvrđuje, a cesta je zatvorena.

Zbog jakog vjetra u brojnim mjestima u tom dijelu zemlje srušena su stabla, problemi su u prometu, ali i snabdijevanju električnom energijom, pa je više od 1.000 potrošača bez struje, prenijela je HINA.

Oluja Ciara hara Britanijom i Evropom

Zbog jakog vjetra jugozapadnog smjera, koji na pojedinim mjestima dostiže brzinu do 100 kilometara na sat, Agencija za okoliš za cijelo je područje Slovenije proglasila je narandžasti alarm, drugi po snazi stepen opasnosti od elementarnih nepogoda, no predviđa se da će vjetar do večeri oslabjeti.

U problemu su zbog olujnih vjetrova i druge evropske zemlje.

Oluja Ciara koja je pogodila Veliku Britaniju i sjevernu Evropu izazivala je olujne udare vjetra i obilnu kišu. Osim odgađanja avionskog i željezničkog saobraćaja, oluja je dovela je i do zatvaranja luka, odgađanja fudbalskih utakmica i kulturnih dešavanja.

Vlasti zemalja pogođene olujom pozvale su građane da ostanu u kućama i zatvorenim prostorima, podalje od drveća i grana koje padaju, objavio je AP.

Izvor: Agencije