Objavljena knjiga o ubistvu Jamala Khashoggija

Javnost će na jednom mjestu pronaći sve informacije, fotografije, infografike i analize o brutalnom ubistvu, koje je šokiralo svijet (Anadolija)

U Turskoj je objavljena knjiga Ubistvo Jamala Khashoggija, u kojoj su sakupljeni svi otkriveni detalji o brutalnom ubistvu saudijskog novinara 2. oktobra prošle godine u saudijskom konzulatu u Istanbulu.

Knjiga, u kojoj su sadržani hronološki opisi događaja i analize medijskih tekstova o Khashoggijevom ubistvu, objavljena je na engleskom, arapskom i turskom jeziku.

Javnost će tako na jednom mjestu moći pronaći sve informacije, fotografije, infografike i analize o brutalnom ubistvu, koje je šokiralo svjetsku javnost.

Na početku knjige, koju je izdala Agencija Anadolija, čitaoci mogu saznati i životnu priču ubijenog novinara te njegove stavove i poglede na život i svijet.

U knjizi su sadržani brojni Khashoggijevi stavovi prema ratu u Jemenu i Siriji, kao i situaciji u Saudijskoj Arabiji, Egiptu i odnosu SAD-a prema Muslimanskoj braći.

Reakcije na zločin iz cijelog svijeta 

Uporedo s pregledom događaja prije i poslije ubistva čitaoci mogu naći sve informacije o timu ubica i vođa cijelog zločina koji su u Tursku iz Saudijske Arabije došli neposredno prije Khashoggijevog kobnog ulaska u zgradu konzulata.

Knjiga nudi pregled svih poznatih detalja o brutalnom ubistvu novinara, kao i reakcije na taj zločin iz cijelog svijeta.

Osim izjava najviših svjetskih zvaničnika o Khashoggijevom ubistvu, dat je i grafički prikaz rodoslovnog stabla saudijske kraljevske porodice.

Knjiga predstavlja svojevrsni dokumentarni pregled svih važnih detalja o Khashoggijevom ubistvu.

Izvor: Agencije