Francuska mornarica zaplijenila 670 kg heroina u Indijskom okeanu

Francuska fregata je zaustavila jedrenjak koji je plovio bez oznake matične luke i pristupila provjeri (EPA)

Francuska ratna mornarica koja djeluje u sastavu Borbene skupine 150 koji u Indijskom oceanu suzbija krijumčarenje kojim se financira terorizam, zaplijenila je u četvrtak 670 kg heroina na jedrenjaku u Arapskom moru, priopćile su u subotu francuske oružane snage.

“Ovom rekordnom zapljenom zadan je težak udarac financiranju terorizma”, izrazila je zadovoljstvo na Twitteru francuska ministrica obrane Florence Parly.

“Protuzračna fregata Cassard bila je u Arapskom moru u sastavu Borbene skupine 150. Zaustavila je jedrenjak koji je plovio bez oznake matične luke i pristupila provjeri”, dodaju iz glavnog stožera.

Borba protiv gusara

Borbena skupina 150, jedan od triju stupova pomorske koalicije pod američkim zapovjedništvom, zadužen je za suzbijanje međunarodnog terorizma i ilegalnu trgovinu kojom se on financira u Crvenom moru i u velikom dijelu Indijskog oceana.

Borbena skupina 151 je zadužen za borbu s gusarima u Adenskom zaljevu a 152 za sigurnost u Perzijskom zaljevu.

Cassard koji je 5. studenog 2018. isplovio iz Toulona, na jugu Francuske, sa 240 članova posade, već tri mjeseca djeluje u Perzijskom zaljevu i u Indijskom oceanu.

Izvor: Agencije


Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada