Trump i Kim sastat će se u hotelu ‘Capella’ na otoku Sentosa

Pripreme za samit američkog predsjednika i sjevernokorejskog lidera teku dobro, saopćila je Bijela kuća (Reuters)

Američki predsjednik Donald Trump i sjevernokorejski lider Kim Jong-un sastat će se 12. juna u hotelu “Capella” na otoku Sentosa u Singapuru, saopćila je glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders.

“Zahvaljujemo našim sjajnim domaćinima u Singapuru na njihovoj gostoljubivosti”, navela je Sanders na Twitteru, objavljujući mjesto susreta dvojice lidera, prenosi Reuters.

Singapur je ranije u utorak uvrstio južni turistički otok Sentosa u specijalna područja tokom samita Trumpa i Kima, koji će biti održan naredne sedmice, saopćila je singapurska Vlada na internetskoj stranici svog službenog lista.

Singapur je proglasio svoju centralnu regiju, u kojoj se nalaze Ministarstvo vanjskih poslova, američka ambasada i nekoliko hotela, specijalnom zonom od 10. do 14. juna, prenio je Reuters.

Trump potvrdio samit s Kimom

Pripreme za samit američkog predsjednika i sjevernokorejskog lidera teku dobro, saopćila je u nedjelju Bijela kuća.

Trump se nedavno sastao u Bijeloj kući s visokim zvaničnikom Sjeverne Koreje Kim Jong-cholom.

Nakon sastanka Trump je potvrdio da održati samit s čelnikom Sjeverne Koreje 12. juna u Singapuru.

Istakao je da Sjeverna Koreja ima potencijal da bude sjajna zemlja, uz pomoć Južne Koreje i Kine.

Izvor: Agencije


Povezane

Osam dana nas dijeli od najavljenog historijskog samita u Singapuru. Taj grad ugostit će delegacije SAD-a i Sjeverne Koreje predvođene Donaldom Trumpom i Kim Jong-unom u nadi da će pregovori riješiti jedan od gorućih svjetskih problema – denuklearizacije Korejskog poluostrva. Pripreme za samit odvijaju se potpunoj tajnosti. Izvještava Scott Heidler.

Published On 04 Jun 2018

Američki predsjednik Donald Trump sastao se u Bijeloj kući sa visokim zvaničnikom Sjeverne Koreje Kim Jong Cholom. Nakon sastanka Trump je potvrdio da će održati samit sa čelnikom Sjeverne Koreje 12. juna u Singapuru. Istakao je da Sjeverna Koreja ima potencijal da bude sjajna zemlja uz pomoć Južne Koreje i Kine. Sjevernokorejski zvaničnik donio je […]

Published On 01 Jun 2018
Više iz rubrike Svijet
POPULARNO