U Siriji ubijen zet Osame bin Ladena

Dva ogranka grupe Al-Kaida Al Masrija u saopćenju nazvala 'junakom' i dodala da je ubijen u 'napadu bespilotne letjelice Križara u Siriji' (Arhiva)

Al-Kaida je objavila da je u zračnom napadu međunarodne koalicije pod američkim komandom u Siriji ubijen Abu Kheir Al Masri, kojeg se smatra drugim čovjekom te grupe.

Dva ogranka grupe, među kojima Al Kaida na arapskom poluotoku Aqpa, objavile su Al Masrijevu smrt. U saopćenju su ga nazvale “junakom” i dodale da je ubijen u “napadu bespilotne letjelice Križara u Siriji”.

Zet Osame Bin Ladena

“Što više naših mučenika ubiju, tim ćemo biti odlučniji osvetiti ih”, zaprijetila su dva ogranka Al-Kaide Sjedinjenim Državama, njihovom saveznicima, agentima i špijunima.

Taj 59-godišnjak je bio zet osnivača Al-Kaide Osame Bin Ladena, kojeg je u maju 2011. ubio američki specijalni vod u Pakistanu.

U saopćenju se također izražava saučešće sadašnjem čelniku Al-Kaide Egipćaninu Aymanu Al-Zawahiriju kojem je Al Masri bio zamjenik.

Al Masrijeva smrt je važna za američkog predsjednika Donalda Trumpa koji borbu protiv “radikalnog islamističkog terorizma“ ubraja u svoje velike planove mandata.

Izvor: Agencije