Video: Oluja ‘Stella’ pogodila SAD

 

https://www.instagram.com/p/BRmCcv4hBMa/

 

Snježna oluja Stella pogodila je sjeveroistok SAD-a, gdje je više hiljada letova otkazano i škole zatvorene, ali je oluja bila slabija nego što su meteorolozi prvobitno predviđali.

U New Yorku, New Jerseyu, Pennsylvaniji i Virginiji uvedeno je vanredno stanje, prenio je Reuters.

Prema prvobitnim prognozama, očekivalo se da bi snježni pokrivač u dijelovima New Yorka mogao iznositi blizu 60 centimetara, a udari vjetra blizu 95 kilometara na sat.

Američka Nacionalna meteorološka služba, međutim, revidirala je ranije prognoze o količini snježnih padavina koje se očekivala u gradu New Yorku, navodi AFP.

Odgođena posjeta Merkel

Prvobitno upozorenje zbog nadolazeće mećave, koje je stupilo na snagu u ponoć, otkazano je za taj grad i zamijenjeno drugim, kojim se samo prognoziraju snježne padavine.

“Možemo vidjeti 10 do 15 centimetara snijega u većini grada New Yorka, možda jedva iznad 15 centimetara u sjevernim dijelovima grada”, rekla je meteorolog Joe Pollina za AFP.

Zbog najave snježne oluje, njemačka kancelarka Angela Merkel odgodila je posjetu Washingtonu, gdje se trebala sastati s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom.

Izvor: Agencije