Video: Napadi iz zraka i barel-bombama kod Damaska

Izvor: [YouTube / Step News Agency]

Nekoliko zračnih napada i napada barel-bombama izvršeno je u blizini sela Kfir al-Zeit i Bassima u vrijeme ofanzive režimskih snaga, koje podržava Hezbollah, zapadno od Damaska.

Na videosnimku se vide posljedice nekoliko zračnih napada u selu Kfir al-Zeit, koje trenutno kontrolira sirijska opozicija.

Nekoliko područja u regiji Wadi Barada pod kontrolom je grupe Jabhat Fath ash-Sham i ona nije dio nedavno postignutog dogovora o primirju.

Borbe u Husseiniyi

Sirijska opservatorija za ljudska prava saopćila je da se borbe nastavljaju u selu Husseiniyi, gdje se nekoliko jedinica režimskih snaga moralo povuči nakon što nisu mogle probiti borbene linije pobunjenika.

Sirijske pobunjeničke grupe ranije su odlučile zamrznuti sve razgovore o njihovom mogućem učešću u sirijskim mirovnim pregovorima, koji bi se trebali održati u Kazahstanu pod pokroviteljstvom Rusije ako, kako navode u saopćenju, Vlada Sirije i njeni saveznici, koje podržava Iran, ne prestanu kršiti prekid vatre.

Pobunjeničke grupe saopćile su da će svako napredovanje vojske i snaga koje podržava Iran značiti prekid primirja sklopljenog uz posredovanje Rusije i Turske, a koje je stupilo na snagu u petak.

Izvor: Agencije