Rusija: Rezolucija EP je informacioni zločin

'Preduzet ćemo mjere koje su apsolutno proporcionalne situaciji', rekla je Zaharova (Reuters)

Glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je danas da je „rezolucija Evropskog parlamenta o suprotstavljanju antievropskoj kampanji u ruskim i islamističkim medijima informacioni zločin”.

“To je zločin, kada uz stvarnu prijetnju u vidu terorizma, fundamentalizma, i ne samo toga, nego sredine koja hrani nacionalizam, ksenofobiju, skrećete pogled međunarodne zajednice na potpuno drugu stranu”, rekla je Zaharova u programu televizijskog kanala Rusija 1, prenosi Sputnjik.

Zapadni političari vrše zločin

Prema njenim riječima, donoseći ovakvu odluku zapadni političari vrše zločin, jer ne daju mogućnost ljudima da analiziraju i da misle i na osnovu alternativnih izvora informacija. 

“Samo se u raspravi rađa istina, samo se uz više argumenata može shvatiti kako djelovati dalje. Ovaj prljavi papir, na kojem su oklijevali da glasaju ’za’ ili ’protiv’, nego se 200 ljudi jednostavno suzdržalo, očigledno, jednostavno nisu željeli da budu uvučeni u ovaj proces, ovaj papir je dokaz informacionog zločina”, rekla je Zaharova. 

Izvor: Agencije