Trump: Tužit ću sve žene koje su me optužile

Donald Trump čvrsto vjeruje da su izbori izlažirani protiv njega (Getty Images)

Republikanski kandidat za predsjednika SAD-a Donald Trump poručio je da će nakon izbora podnijeti tužbu protiv svake žene koja ga je optužila za seksualni napad ili drugi oblik neprimjerenog ponašanja.

Predizborni tim svoje demokratske protivnice Hillary Clinton i njenu stranku okrivio je da stoje iza tih tvrdnji.

“Svaka od tih lažljivica bit će tužena čim se izbori završe. Jedva čekam to”, rekao je Trump, prenosi AP.

Snimak iz 2005. godine

Republikanski kandidat za Bijelu kuću je dodao da “svaka žena laže kada treba da ugrozi njegovu kampanju”.

Deset žena je javno optužilo Trumpa da im je prilazio protiv njihove volje i da ih je seksualno uznemiravao i napadao, a optužbe su iznijele u sedmicama nakon što su američki mediji objavili snimak iz 2005. godine u kojem se čuju Trumpovi nepristojni komentari o ženama.

On  je opovrgao sve optužbe, naglašavajući pri tom da mu neke od tih žena nisu dovoljno privlačne da bi uopće poželio da im se udvara.

Trump čvrsto vjeruje da su izbori izlažirani protiv njega, ponavljajući da “korumpirani mediji” izmišljaju priče kako bi ga predstavili u “što lošijem i opasnijem svjetlu” i “očajnički pokušavaju da mu smanje broj glasova i uguše glas američkog naroda”.

Trump po podršci prednjači u Ohiou, Iowai i Georgiaji, ali mu to neće biti dovoljno da pobijedi na izborima ako zaostane za Clinton u Floridi ili Sjevernoj Karolini, zaključuje AP.

Izvor: Agencije