Trump suočen sa optužbama žena

Republikanski predsjednički kandidat Donald Trump suočava se sa sve više optužbi za seksualne napade. Trump sve navode poriče, tvrdeći da su neistiniti i da žene koje su javno istupile uopće ne poznaje. 

Još jedna žena obratila se javnosti i iznijela optužbe protiv Donalda Trumpa. Summer Zervos tvrdi da je Trump poljubio i pokušao da prisili na seksualni odnos.

„Ustala sam, a on mi je prišao i počeo me ljubiti dok me je privlačio sebi”, rekao je Summer Zervos, navodna Trumpova žrtva.

Zervos je posljednja u nizu žena koje su prethodne sedmice iznijele slične optužbe, nakon objavljivanja snimka na kojem se Trump hvali svojim vulgarnim ponašanjem prema ženama.

Republikanski predsjednički kandidat insistira da i ne poznaje te žene i da su sve lažljivice.

Lažne optužbe

„Sad odjednom, nakon toliko godina, lažno me optužuju, manje od mjesec dana prije jednih od najvažnijih izbora u historiji naše zemlje. Ovo se dešava dok WikiLeaks otkriva jezive stvari o Hillary Clinton. Ali ljudi bi radije pričali o ovome, o tome da sam 1992. uradio ovo”, rekao je Donald Trump, republikanski predsjednički kandidat.

Trumpov potencijalni potpredsjednik Mike Pence brani ga i poručuje da će njihov tim narednih dana objaviti dokaze o Trumpovoj nevinosti dokaze koje mnoge pristalice očekuju.

Kontroverza je skrenula pažnju sa skandala koji i dalje izaziva probleme Hillary Clinton. WikiLeaks je jučer objavio nove emailove, koji pokazuju da je njen portparol nagovarao da laže o slanju povjerljivih informacija putem privatnog servera.

„Ipak, bila je ovo teška sedmica za Donalda Trumpa. Ankete pokazuju da je Clinton u prednosti, te da se ta prednost povećava, naročito u ključnim, neodlučnim državama, neophodnim za ulazak u Bijelu kuću”, javlja reporterka Al Jazeere Kimberly Halkett.

Izvor: Al Jazeera