Najmanje 55 mrtvih u poplavama u Indiji

Uništeni su deseci kuća, tragovi razaranja vidljivi su na cestama, prugama, mostovima i električnim stupovima (Getty Images)

Najmanje 55 osoba izgubilo je život u poplavama izazvanim monsunskim kišama u zapadnoj indijskoj državi Gujarat, gdje je i u subotu nastavljena spasilačka operacija, priopćili su dužnosnici.

Spasilačke ekipe dostavljaju hranu i vodu žiteljima pogođenim novim poplavama u regiji Saurashtra, dok su na tisuće utočište potražile u sigurnijim područjima nakon kiše koja je počela padati u srijedu, prenosi Fena.

Padaline su se od tada smanjile, ali je ostao trag razaranja, s desecima uništenih kuća, kao i na cestama, prugama, mostovima i električnim stupovima.

Helikopteri dostavljaju hranu

“Broj nastradalih dostigao je 55 od 24. lipnja”, rekao je dužnosnik iz kontrolnog centra za poplave za agenciju AFP.

Više od 5.000 leševa životinja je pronađeno i uništeno, a među njima su i četiri primjerka ugrožene vrste azijskog lava.

Glasnogovornik ministarstva obrane napisao je na svom Twitter profilu da su zračne snage Indije izvele 23 leta helikopterom i ispustile 5,87 tona paketa s hranom.

Poboljšanje vremenskih uvjeta omogućilo je radnicima da uspostave opskrbu električnom energijom za oko 200 sela u distriktima Amreli i Junagadh, koji su najteže pogođeni poplavama izazvanim monsunskim kišama, navela je francuska agencija.

Izvor: Agencije