Wilders želi izložbu antiislamskih karikatura u holandskom Parlamentu

Wilders je organizatorima u Dallasu rekao da može pomoći da se fotografije izlože u zgradi nizozemskog parlamenta (AP)

Lider radikalno desničarske nizozemske Partije sloboda (PVV) Geert Wilders, pozvao je rukovodstvo Inicijative za zaštitu američkih sloboda (American Freedom Defense Initiative) da u Nizozemskoj održi izložbu djela koja su prikupljena tijekom nedavnog natjecanja antiislamskih karikatura.

Iz PVV je priopćeno da je Wilders poziv za održavanje izložbe u Nizozemskoj uputio tijekom obraćanja na manifestaciji spomenutog natjecanja u SAD-u.

“Mogu vam pomoći da ove fotografije izložimo u zgradi nizozemskog parlamenta”, kazao je Wilders, kako prenosi Anadolija.

U napadu ubijene dvije osobe

Dvije osobe ubijene su u oružanom napadu koji se sinoć dogodio ispred salona u Dallasu u kojem je održano natjecanje antiislamskih karikatura.

Nizozemski mediji su objavili da se napad dogodio nakon što je Wilders održao govor i napustio salon.

Wilders je naknadno kazao da je to bio napad na slobodu mišljenja. On je za nizozemsku televiziju NOS kazao da će nastaviti svoju političku borbu linijom koju je i do sada zastupao.

Usporedo s tim, nizozemski premijer Mark Rutte i predsjednica parlamenta Anouchka van Miltenburg su osudili sinoćnji napad i izrazili zadovoljstvo činjenicom da Wilders nije ozlijeđen u napadu.

Izvor: Agencije