Video: Sirijski pobunjenici uništili ruski helikopter

Sirijski borci uništili su danas ruski helikopter projektilom, ubrzo nakon što su primorali letjelicu da izvrši hitno slijetanje u obližnje područje pod kontrolom vlasti Damaska, u provinciji Latakija, prenosi agencija Reuters navode Sirijske opservatorije za ljudska prava (SOHR).

Sirijska pobunjenička grupa, koja je ranije dobila američke projektile Tow, navodi kako su njeni borci pogodili helikopter antitenkovskim projektilom dok je on bio u zraku, te objavila videosnimak na kojem se vidi uništavanje helikoptera nakon što ga je jedan borac pogodio drugim projektilom.

Bez žrtava

Rami Abdulrahman iz Opservatorije, institucije koja prati situaciju u Siriji kroz široku mrežu izvora, kazao je kako je najmanje 10 osoba bilo u helikopteru kada su ga napali pobunjenici.

No, dodao je kako su svi uspjeli napustiti letjelicu nakon što se ona prizemljila, a prije nego ju je projektil pobunjenika uništio.

Ministarstvo odbrane Rusije nije odgovorilo na pozive agencije Reuters koja je tražila komentar na navode i helikopteru.

Izvor: Agencije