Pogibije Izraelaca i Palestinaca u Hebronu

Nasilje u Izraelu i na okupiranim palestinskim teritorijama traje gotovo neprestano od početka oktobra (EPA)

Dvojica Palestinaca i dvojica Izraelaca preminuli su danas od zadobijenih povreda iz vatrenog oružja u različitim incidentima koji su se desili u Hebronu i njegovoj okolini, navode vojni i ljekarski izvori, a prenose agencije.

Nepoznati napadač otvorio je vatru na jedan automobil južno od ovog grada na Zapadnoj obali te ubio oca i sina, a još jedan mladić je ranjen, navodi izraelska vojska.

„Dva Izraelca su ubijena, a jedan je ranjen kada je u terorističkom napadu zapucano na njihovo vozilo nedaleko od Hebrona“, stoji u saopćenju vojske.

U saopćenju se dodaje kako je napadač pobjegao, te da „jedinice trenutno pretražuju ovo područje“.

Izraelska policija navela je kako se incident desio nedaleko od jevrejskog naselja Otniel, južno od Hebrona.

Dječak podlegao

Nešto kasnije, jedan je Palestinac ubijen iz vatrenog oružja tokom sukoba sa vojskom u Hebronu, objavili su palestinski ljekari.

Hassan al-Bo (21) je preminuo nakon što je pogođen u srce, kazao je zvaničnik bolnice Al-Ahli.

Ranije u petak je jedan palestinski dječak u Hebronu podlegaoje  ranama koje mu je dan ranije nanijela izraelska vojska.

Nasilje u Izraelu i na okupiranim palestinskim teritorijama traje skoro neprestano od početka oktobra. Od tada su poginula najmanje 82 Palestinca, među kojima su slučajni prolaznici, nenaoružani demonstranti i navodni napadači, te 12 Izraelaca.

U početku se nasilje dešavalo u Jerusalemu i njegovoj okolini, a u posljednje vrijeme sve je više incidenata u Hebronu.

Izvor: Agencije