Blatter: Isplata Platiniju je džentlmenski dogovor

Platini i Blatter suspendovani su prošle sedmice na 90 dana (AP)

Odlazeći predsjednik Svjetske nogometne federacije (FIFA) Sepp Blatter rekao je danas da je sporna isplata od dva miliona švicarskih franaka prvom čovjeku Evropske nogometne federacije Michelu Platiniju bila rezultat džentlmenskog sporazuma.

Platini i Blatter suspendovani su prošle sedmice na 90 dana dok traje istraga švicarskih vlasti povodom optužbi za korupciju, odnosno zbog sumnjive isplate Platiniju dva miliona švicarskih franaka za savjetodavni posao.

Kako prenosi agencija Reuters, Blatter je govoreći za švicarsku televiziju rekao da je sa Platinijem imao “džentlmenski sporazum” oko isplate.

Podrška iz UEFA-e

Evropska nogometna federacija (UEFA) pozvala je sve odgovorne da se slučaj oko suspenzije predsjednika asocijacije Michela Platinija što brže riješi, a istovremeno je pružila punu podršku Platiniju i najavila kako on ostaje kandidat za predsjednika Svjetske nogometne federacije (FIFA), prenose agencije.

Blatter je također rekao da ne vjeruje da će izbori za njegovog nasljednika zakazani za 26. februar 2016. godine biti odloženi zbog aktuelne situacije.

Izvor: Agencije