VIDEO: Izraelska vojska ostavila za sobom grad pun leševa

Reporter Al Jazeere Tamir al-Mishal je u direktnom javljanju iz Khuza’e ušao u kuću u kojoj su bili leševi u stanju raspadanja.

Al Jazeeri je rečeno da je u toj kući došlo do masovnog pogubljenja.

Mishal javlja da se u kući širi nepodnošljiv miris leševa odraslih osoba, koji su pronađeni u kući koja se nalazi u predgrađu Khan Yunisa.

Specijal: Napadi na Gazu

Sagovornik Al Jazeere navodi da se u dvije prostorije nalazi šest leševa, a da se prema tragovima krvi na zidovima može zaključiti da su ukućani pobijeni na licu mjesta.

Razaranje i masakr

Po ulicama se nalazi veliki broj pobijenih ljudi, što ukazuje da je u tom mjestu došlo do žestokih borbi, javlja Mishal sa mjesta nesreće.

Khuza’a je postalo mjesto duhova, kazao je jedan mještanin za Al Jazeeru.

Mishal navodi da su za deset dana, koliko su izraelske snage boravile u ovom mjestu, porušene mnoge kuće i džamije, a da je nad stanovnicima počinjen genocid, prema svjedočenju preživjelih mještana.

Izvor: Al Jazeera


Povezane

Izraelsko granatiranje UN-ovih objekata u Pojasu Gaze je izazvalo oštre osude dužnosnika te organizacije. Ističu kako se napadi ne mogu ničim opravdati i zahtijevaju odgovornost, bez obzira na stranu o kojoj je u sukobima riječ.  Vijeće sigurnosti informisano je o situaciji na ovom prostoru. 

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO