Alžir: Potres izazvao paniku, šestero mrtvih

Nakon potresa uslijedilo je 20-ak slabijih podrhtavanja, od kojih je najjače bilo jačine 4,3 stupnja po Richteru (EPA)

Najmanje šest osoba je poginulo, a 420 je ozlijeđeno u potresu jačine 5,6 stupnjeva po Richterovoj ljestvici koji se dogodio u Alžiru i okolici, priopćeno je iz tamošnjeg Ministarstva zdravstva.

Epicentar potresa bio je u moru 19 kilometra sjeveroistočno od četvrti Bologhine, priopćeno je iz alžirskog centra za astronomiju, astrofiziku i geofiziku, prenosi Srna.

Nakon potresa uslijedilo je 20-ak slabijih podrhtavanja, od kojih je najjače bilo jačine 4,3 stupnja, a registriran je 15 minuta nakog glavnog potresa.

“Prema informacijama iz bolnice, do sada je registrirano šest poginulih i 420 ozlijeđenih, od kojih je većina zadobila lakše ozljede”, precizira se u priopćenju i dodaje da je među ozlijeđenima 21 osoba hospitalizirana, od kojih će sedam biti podvrgnuto kirurškoj intervenciji.

Svih šestoro poginulih stradali su zbog panike. Četiri osobe koje su iskočile s balkona i prozora poginule su, a dvije su preminule od srčanog udara.

Nema velike štete

Dužnosnik civilne obrane, poručnik Farouk Ashur, ranije je izjavio da su mnogi stanovnici prijestolnice Alžira i Boumerdesa istrčali na ulice iz straha da će se zgrade srušiti, prenosi Tanjug.

Ashur je rekao da potres, međutim, nije pričinio veću štetu.

U potresu jačine 6,7 stupnjeva po Richteru, koji je 2003. godine pogodio Alžir, poginulo je više od 2.000 ljudi.

Izvor: Agencije