Uhvaćeni signali nestalog malezijskog aviona

Komunikacijski sateliti registrirali su slabe elektronske signale aviona Boeing 777-200, vlasništva kompanije Malaysia Airlines, koji je nestao s radarskih ekrana prošle subote, javlja agencija Reuters.

Pozivajući se na izvore bliske istrazi agencija, ipak, navodi kako registrirani signali nisu dovoljni da se utvrdi lokacija aviona i njegovo tehničko stanje.

“Sateliti su evidentirali vrlo slabe elektronske signale leta 370 Malaysia Airlinesa, koji je nestao u subotu, ali oni nisu dali informaciju gdje je nestao avion ili bilo što drugo o njegovoj sudbini”, izjavila su dva izvora bliska istrazi.

Prema tim izvorima, signali su potjecali od sustava za održavanje kvarova koji su bili spremni komunicirati sa satelitima u slučaju potrebe, ali veza nije mogla biti uspostavljena, jer “Malaysia Airlines nije bio pretplaćen na kompletan servis za rješavanje problema”.

Signali su inicirali da su sustavi za održavanje i javljanje grešaka aviona bili uključeni i spremni za povezivanje sa satelitima, dodaju izvori agencije Reuters, što pokazuje da je avion bio u mogućnosti komunicirati nakon što je ostao bez kontakta s kontrolorima leta.

Sustav šalje takve signale jednom na sat, navode izvori, te dodaju kako su registrirali pet ili šest takvih signala, međutim, sami signali nisu dokaz da je avion u zraku ili na zemlji.

Posljednji kontakt s kotrolorima leta avion je imao kada se nalazio blizu 120 nautičkih milja od istočne obale malezijskoga grada Kota Barua.

Potraga se širi prema Indiji

U međuvremenu se oglasila i Bijela kuća koja je priopćila kako bi moglo biti otvoreno novo područje potrage u Indijskom oceanu.

Glasnogovornik Bijele kuće Jay Carney je izjavio da bi u skladu s novim informacijama moglo biti otvoreno dodatno područje potrage u Indijskom oceanu.

“Postoji niz mogućih scenarija koji se istražuju kako bi se utvrdilo što se dogodilo sa zrakoplovom. Nažalost, u ovome trenutku nismo u poziciji donositi zaključke o tome što se dogodilo. Međutim, aktivno sudjelujemo u potrazi”, rekao je Carney na redovitom brifingu za novinare.

“Provjeravamo podatke, slijedimo moguće tragove, radimo unutar istrage koju vodi Malezijska vlada”, dodao je Carney.

Malezija: Nije snimljen avion

Veza s avionom, u kojem je bilo 227 putnika i 12 članova posade, izgubljena je približno dva sata poslije polijetanja iz glavnog grada Malezije Kuala Lumpura za Peking.

U potrazi za avionom angažirane su zračne i mornaričke snage Malezije, Kine, Singapura, Vijetnama, Filipina, Indonezije, Indije i SAD-a.

Potraga vijetnamskih aviona na osnovu podataka kineskog satelita nije urodila plodom.

Nestali malezijski avion nije pronađen, a sve su glasnije kritike, naročito iz Kine, na račun malezijskih vlasti koje loše vode potragu.

Vijetnamski avioni su više puta kružili nad Južnim kineskim morem, ali nisu našli ništa, objavio je Reutersov novinar koji je tri sata letio u Antonovu 26 nad područjem na kojem je kineski satelit u nedjelju fotografirao sumnjive predmete na površini mora, blizu lokacije na kojoj je izgubljena veza s avionom, navodi agencija Hina.

U međuvremenu je šef malezijske civilne avijacije Azharuddin Abdul-Rahman odbacio mogućnost da su kineski sateliti otkrili ostatke nestalog aviona.

Novinarima u Kuala Lumpuru Abdul-Rahman je rekao da su avioni u četvrtak ujutro pretražili lokaciju na koju su ukazali kineski sateliti i dodao: “Tamo nema ničeg. Išli smo – i nema ničeg.”

Dužnosnici Vijetnama su prethodno rekli da je područje u kojem su sateliti snimili nešto sumnjivo već podrobno pretraženo otkako je avion u subotu ujutro nestao bez traga.

Kineski premijer Li Keqiang je, međutim, izjavio da “dok god postoji tračak nade, Kina će nastaviti potragu za nestalim avionom Malaysia Airlinesa i neće odustati od njega”.

Kineska agencija Xinhua izvijestila je u srijedu o satelitskim snimkama predmeta u moru kod južnog Vijetnama i navela da se za njih pretpostavlja da su komadi olupine nestalog aviona.

U izvještaju je navedeno da te slike, snimljene oko 11:00 u nedjelju, prikazuju “tri sumnjiva plutajuća predmeta”.

Sumnjivi predmeti

Dali su i koordinate lokacije na moru kod južnog Vijetnama, a istočno od Malezije, gdje se prvobitno tragalo za avionom koji je nestao u subotu ujutro.

Xinhua je navela da je najveći od tri sumnjiva predmeta dugačak 24 metra, a širok 22 metra, izvijestila je agencija Fena.

Očajnička potraga za nestalim boeingom kompanije Malaysia Airlines obilježena je tragovima koji vode u krivom smjeru.

Avion je nestao samo nekoliko sati nakon što je poletio iz Kuala Lumpura.

Kada je iščeznuo, letio je na istok preko Južnog kineskog mora.

Potraga za njime sada obuhvaća blizu 92.600 kvadratnih kilometara jugoistočne Azije, a u srijedu se proširila ka Indiji.

Pritisak Kine

Dvije trećine putnika tog aviona su bili Kinezi, zbog čega je Vlada Kine povećala pritisak na dužnosnike Malezije da riješe misteriju nestanka.

Obitelji ukupno 154 nestala kineska građana bijesne su što se informacije sporo objavljuju.

“Malezijsko informiranje ne valja, od početka do kraja”, objavio je visokotiražni i utjecajni kineski tabloid Global Times.

Također, u srijedu je objavljeno da je posljednja poruka posade nestalog aviona bila rutinska.

“Dobro, laku noć”, odjavio se pilot kontroloru leta.

Avion na letu MH370 nestao je s civilnih radarskih ekrana u 1:30 u subotu, dok je bio na visini blizu 10.600 metara iznad Tajlandskog zaljeva.

Posada nije proglasila uzbunu, niti je javila bilo šta što bi ukazivalo da je imala problema.

Suprotstavljeni podaci

Rodzali Daud, zapovjednik malezijskih zračnih snaga, rekao je na konferenciji za novinare u četvrtak da je neki avion registriran na vojnom radaru u 2:15 blizu 320 kilometara sjeverozapadno od otoka Penanga, uz zapadnu obalu Malezije.

No, nema potvrde da je taj neidentificirani avion upravo nestali let MH370 Malaysian Airlinesa.

Izjavu je Daud dao nakon što je objavljen niz suprotstavljenih podataka o putanji Boeinga 777.

Zbog takvih informacija, vlasti nisu znale ni u kojem oceanu da traže nestali avion.

Zna se da je avion posljednji put lociran na civilnome radaru nešto prije 1:30 u subotu, manje od sata nakon polijetanja s aerodroma u Kuala Lumpuru, a letio je na sjeveroistok, preko Tajlandskoga zaljeva, prema Pekingu.

Što se dalje događalo još je tajna, a zbog različitih podataka koje su objavljivali, malezijski dužnosnici su izvrgnuti kritici.

Izvor: Agencije