TikTok omogućuje kupovinu ulaznica za koncerte u aplikaciji

Izvođači u nekoliko država mogu reklamirati svoje nastupe tako što će u vlastite videosnimke na TikToku ubaciti linkove preko kojih je moguće kupiti ulaznice u aplikaciji.

TikTok tvrdi da su rezultati iz SAD-a pokazali da je nova usluga korisna kako za priznate izvođače, tako i za zvijezde u usponu (EPA)

Korisnici aplikacije TikTok u Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Francuskoj, Kanadi, Australiji i na nekim drugim većim tržištima, mogu kupovati ulaznice za koncerte i druge događaje direktno preko platforme.

Usluga, koju TikTok nudi u saradnji sa kompanijom Ticketmaster, dostupna je u SAD-u još od augusta prošle godine, prenosi Tanjug.

Izvođači sada mogu reklamirati svoje nastupe tako što će u vlastite videosnimke ubaciti linkove preko kojih je moguće kupiti ulaznice u aplikaciji.

Nije objavljeno koliko je korisnika zaista kupilo ulaznice

Svaki korisnik koji je na platformi verificiran kao izvođač može koristiti ovu funkciju, pod uvjetom da je iz jedne iz zemalja koje učestvuju u ovom projektu.

TikTok tvrdi da su rezultati iz SAD-a pokazali da je nova usluga korisna „kako za priznate izvođače, tako i za zvijezde u usponu“.

Videosnimke sa linkom koji vodi ka kupovini ulaznica je od augusta prošle godine pogledalo 2,5 milijardi ljudi, ali nije objavljeno koliko ljudi je zaista kupilo karte za koncerte nakon pregleda snimka.

Izvor: Agencije