WhatsApp više ne radi na milionima telefona

Većina korisnika ipak će moći koristiti svoje operativne sisteme nakon što ih ažurira (EPA)
Većina korisnika ipak će moći koristiti svoje operativne sisteme nakon što ih ažurira (EPA)

Starije verzije Androida i iOS operativnih sustava od subote više neće imati pristup aplikaciji WhatsApp, koja je u vlasništvu Facebooka.

Kako je priopćila kompanija, taj potez je neophodan zbog zaštite sigurnosti korisnika, prenosi Tanjug, pozivajući se na BBC.

Pametni telefoni, koji koriste android verziju 2.3.7 i starije verzije, kao i iPhonei IOS8 i stariji, neće više moći koristiti WhatsApp, a navodi se da će većina korisnika ipak moći koristiti svoje operativne sustave nakon što ih ažurira.

Određeni uređaji poput iPhonea 4S, koji podržavaju jedino operativni sustav iOS 7, više neće biti kompaktibilni s aplikacijom.

 Zbog sigurnosti nisu imali izbora

“WhatsApp nije imao drugog izbora kako bi usluga ostala sigurna, ali istovremeno se suočava s neugodnom nuspojavom, odnosno činjenicom da aplikacija više nije kompatibilna sa starijim pametnim telefonima”, rekao je analitičar CCS Insight Ben Wood.

Aplikacija WhatsApp je četvrta najčešće preuzimana aplikacija desetljeća i ona je prvi put još 2017. godine upozorila svoje korisnike na promjene koje ih čekaju u budućnosti.

“Ovo je posljednja u nizu odluka nakon što je aplikacija za razmjenu poruka prestala raditi na brojnim uređajima još 2016. godine te na svim Windows telefonima od 31. prosinca 2019. godine”, izjavio je glasnogovornik kompanije.

Izvor: Agencije


Povezane

Podsjetnici, pozivi na čekanju i dodatno upravljanje grupnim razgovorima najvažnije su promjene u novoj verziji.

16 Dec 2019
Više iz rubrike TEHNOLOGIJA
POPULARNO