Đoković će igrati u Wimbledonu samo ako se može boriti za naslov

‘Ako znam da mogu igrati blizu svog maksimuma ili na maksimumu, onda ću igrati. Ako ne, onda ću nekom drugom dati priliku da igra’, rekao je Novak Đoković nakon prvog treninga u Londonu.

Đoković je povrijedio koljeno u meču četvrtog kola na Roland-Garrosu i odustao od četvrtfinala, nakon čega je otišao na operaciju (Clive Brunskill / Getty Images)

Sedmerostruki osvajač Wimbledona Novak Đoković ohrabren je svojim napretkom nakon manje operacije koljena, kojoj je bio podvrgnut prije 20-ak dana i sljedeći će mjesec zaigrati na tom Grand Slamu, kako je rekao, samo ako bude osjećao da se može boriti za naslov.

Đoković je povrijedio koljeno u meču četvrtog kola na Roland-Garrosu i odustao od četvrtfinala, nakon čega je otišao na operaciju, čime je ugrozio svoje nade za nastup na Wimbledonu, a potom i Olimpijskim igrama u Parizu.

Međutim, srbijanski teniser, čije je mjesto na Igrama u Parizu potvrđeno ranije ovog mjeseca, objavio je videosnimke svog povratka treninzima na Instagramu prije nego što je u nedjelju stigao u All England Club i odmah krenuo s pripremama, javlja Reuters.

„Nisam došao ovde odigrati nekoliko rundi“, rekao je Đoković za BBC nakon treninga u ponedjeljak. „Ako znam da mogu igrati blizu svog maksimuma ili na maksimumu, onda ću igrati. Ako ne, onda ću nekom drugom dati priliku da igra.

Rehabilitacija ide u pravom smeru svakim danom, nekoliko odsto sve bolje i bolje. To je ono što mi daje nadu i podsticaj da nastavim. Stvari preuzimam postepeno. Još se ne forsiram 100 odsto, ali se nadam da će se to dogoditi u narednih nekoliko dana.“

Trenutno drugi teniser svijeta želi okončati svoju sušu s titulama 2024. nakon što je osvojio tri od četiri Grand Slama prošle godine. Ujedno, lovi rekordni 25. Grand Slam naslov.

Njegov jedini poraz na Grand Slam turnirima 2023. godine dogodio se baš u Wimbledonu gdje ga je u pet setova u finalu pobijedio Španac Carlos Alcaraz.

Wimbledon se održava od 1. do 14. jula, podsjeća Hina.

Izvor: Agencije