Borussia Dortmund preko PSG-a do finala Lige prvaka

Jedini pogodak u revanšu postigao je Mats Hummels u 50. minuti; Borussia Dortmund u finalu čeka boljeg iz drugog polufinala u kojem se sastaju Real Madrid i Bayern.

Borussia Dortmund se po treći put u svojoj historiji plasirala u finale Lige prvaka (Sarah Meyssonnier/Reuters)

Treći put u svojoj historiji nogometaši dortmundske Borussije će igrati u finalu Lige prvaka. Nakon 1:0 u Dortmundu njemačka je ekipa u drugoj utakmici polufinala istih rezultatom slavila protiv PSG-a i u Parizu.

Jedini pogodak u revanšu postigao je Mats Hummels u 50. minuti.

Borussia u finalu čeka boljeg iz drugog polufinala u kojem se sastaju Real Madrid i Bayern. Prva utakmica u Minhenu je završila 2:2.

Dortmund čeka Real ili Bayern

Borussia Dortmund se po treći put u svojoj historiji plasirala u finale Lige prvaka. Prvi puta je u finalu igrala 1997. godine kada je i osvojila jedini trofej. Te je godine u finalu savladala Juventus 3:1. Drugi put Borussia je finale igrala 2013. godine i, kao i ove godine, tada je finalu domaćin bio Wembley. Tom je prilikom Bayern s 2:1 savladao klub iz Dortmunda.

U srijedu će revanš utakmicu polufinala na Santiago Bernabeu odigrati nogometaši madridskog Reala i minhenskog Bayerna. Utakmica počinje u 21:00 sat.

Izvor: Agencije