Hajduk će dvije utakmice igrati pred praznim tribinama

Splitski klub kažnjen je zbog nereda koje je izazvao dio njegovih navijača, napada na policiju i vrijeđanja protivnika; novčano je kažnjen i Dinamo.

Hajduk je kažnjen i novčano, pa će ostati i bez 32.000 eura (Ivo Čagalj / Pixsell)

Disciplinska komisija Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) kaznila je Hajduk s dvije utakmice bez prisutnosti gledatelja na Poljudu zbog incidenata navijača splitskog kluba tokom i nakon polufinalne utakmice Hrvatskog kupa protiv Dinama, igrane prošle srijede.

Hajduk je kažnjen i novčano, prenosi Hina, pa će ostati i bez 32.000 eura.

Prema izvještaju, Hajduk je kažnjen jer je domaća navijačka grupa Torcida u nekoliko navrata palila baklje i aktivirala topovske udare, u 51. minuti ometala gostujućeg igrača prilikom izvođenja kornera, a minutu nakon završetka utakmice, više domaćih navijača (njih 50 do 100), smještenih na sjevernoj tribini, utrčalo je na teren.

Vrijeđanje s obje tribine

Policija je spriječila njihov napad na igrače i sudije, a navijači su vraćeni na sjevernu tribinu, nakon čega su skoro pola sata uništavali stolice i napadali policijske službenike. Neredi i sukobi s policijskim službenicima su se nastavili u široj zoni stadiona, zbog čega su službene osobe i gostujuća ekipa zadržane na stadionu satima nakon utakmice.

Hajduk je kažnjen i zato što su domaći navijači skandirali „Mrzim Dinamo, srpsko ime to“, „Cigane, Cigane“ te „Ubij, ubij, ubij, purgera“.

Kažnjen je i Dinamo, i to sa 4.000 eura, zbog toga što su navijači tog kluba skandirali „Ubij, ubij, ubij tovara“.

Izvor: Agencije