Poljud suspendiran do konačne odluke Disciplinske komisije HNS-a

Splitska policija je privela 54 osobe zbog nereda koje su izazvali navijači Hajduka na Poljudu i oko stadiona nakon utakmice s Dinamom, a 14 policajaca je zatražilo ljekarsku pomoć.

Nakon završetka utakmice upadom Torcide na teren nastali su neredi i sukob s policijom koja je kasnije ispraznila cijeli stadion (Ivo Čagalj / Pixsell)

Komisija za takmičenje Hrvatskog nogometnog kupa donijela je odluku o suspenziji gradskog stadiona Poljud u Splitu za odigravanje svih utakmica seniorskog tima Hajduka do konačne odluke Disciplinske komisije HNS-a, prenosi Hina.

Komisija je odluku donijela na temelju zapisnika utakmice i izvještaja delegata za sigurnost s utakmice polufinala Hrvatskog nogometnog kupa između Hajduka i Dinama, odnosno člana 66. stav 4. Disciplinskog pravilnika HNS-a.

„Uvidom u zapisnik i izvještaj sa spomenute utakmice delegata za sigurnost utvrđeno je da je minutu nakon završetka polufinalnog susreta došlo do neovlaštenog ulaska dijela domaćih navijača sa sjeverne tribine na teren i njihovog sukoba s policijskim službenicima, a izgredi su nastavljeni i poslije spomenutog incidenta, na tribinama i u široj zoni stadiona, čime su se stekli uvjeti iz člana 66. stav 4. Disciplinskog pravilnika HNS-a“, obznanio je Hrvatski nogometni savez putem svoje službene internetske stranice.

Privedeno više od 50 huligana

Nakon nereda koji su izbili poslije utakmice Hajduka i Dinama, pomoć je u KBC-u Split zatražilo 14 splitskih policajaca. Zbog teških povreda zadržan je 58-godišnji policajac kojem je slomljena bedrena kost te je podvrgnut operativnom zahvatu.

Za vrijeme i nakon utakmice policija je privela ukupno 54 osobe. Tokom intervencije policije u navijačkim neredima u 24 odvojena slučaja upotrijebljena su sredstva prisile.

Policajci su uglavnom zadobili povrede od udaraca kamenom, staklenim bocama ili drugim predmetima te opekline od pirotehničkih sredstava koje su na njih bacali navijači.

Neredi su izbili nakon završetka utakmice polufinala Kupa Hrvatske između Hajduka i Dinama, koja je završila rezultatom 0:1. Čim je utakmica završila, grupa domaćih navijača je utrčala na teren u cilju napada na gostujuću ekipu i navijače.

Izvor: Agencije