Islanđanin Sigurdsson preuzeo hrvatsku rukometnu reprezentaciju

Najveće uspjehe u karijeri Dagur Sigurdsson je ostvario kao selektor Njemačke, osvojivši 2016. godine zlato na Evropskom prvenstvu, a potom i bronzu na Olimpijskim igrama.

Dagur Sigurdsson će zamijeniti dosadašnjeg selektora Gorana Perkovca koji je smijenjen nakon Evropskog prvenstva u Njemačkoj (Igor Soban / Pixsell)

Dagur Sigurdsson, 50-godišnji islandski trener, novi je selektor hrvatske muške rukometne reprezentacije, a službeno je predstavljen u četvrtak u Zagrebu.

Na toj će dužnosti Sigurdsson zamijeniti dosadašnjeg selektora Gorana Perkovca koji je smijenjen nakon Evropskog prvenstva u Njemačkoj, na kojem je Hrvatska zauzela 11. mjesto.

„Vodili smo pregovore s nekoliko trenera i došli do toga da prvi put u povijesti imamo inozemnog izbornika. Sigurdsson je imao ugovor s Japanom i dok se nije raskinuo nismo mogli ozbiljnije pregovarati. Uspjeli smo riješiti sve prepreke i na kraju se dogovorili za suradnju“, rekao je Tomislav Grahovac, predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac.

‘Veliki izazov za mene’

Najveće uspjehe u karijeri Sigurdsson je ostvario kao selektor Njemačke gdje je radio od 2014. do 2017. godine. S tom je reprezentacijom 2016. godine prvo osvojio zlato na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, a potom i bronzu na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

„Tražio sam izazov i avanturu, novi posao s puno strasti. Sve se spojilo u tome da preuzmem Hrvatsku. Ovo je definitivno veliki izazov za mene. Gledao sam i pratio hrvatsku reprezentaciju. Ekipa je sastavljena od niza mladih, ali i iskusnih igrača. Izazov je pronaći balans u svemu tome. No, ambiciozan sam i prepun entuzijazma. Imamo puno posla, jako malo vremena, ali sam i uvjeren u dobar posao. To je ono što se od mene traži“, naveo je Sigurdsson na predstavljanju.

Pred njim i hrvatskim rukometašima je vrlo važan kvalifikacijski turnir za odlazak na ovogodišnje Olimpijske igre u Parizu. Turnir se održava tokom marta u Hannoveru, a Hrvatska će igrati protiv Austrije, domaćina Njemačke i Alžira. Dvije najbolje reprezentacije izborit će nastup na Igrama u Parizu.

Izvor: Agencije