EP za rukometaše: Francuzima pripao klasik protiv Hrvatske

Hrvatska je ovu utakmicu morala odigrati bez svog vođe Domagoja Duvnjaka, a najbolji je strijelac bio Zvonimir Srna sa šest golova.

Sa večerašnje utakmice u Kelnu između Hrvatske i Francuske (Reuters)

Hrvatska reprezentacija upisala je prvi poraz na Evropskom prvenstvu rukometaša u Njemačkoj. Hrvate je u prvoj utakmici grupe I drugog kruga turnira savladala Francuska u Kelnu rezultatom 34:32 (18:18).

Hrvatska je ovu utakmicu morala odigrati bez svog vođe Domagoja Duvnjaka, a najbolji je strijelac bio Zvonimir Srna sa šest golova. Po četiri su dali Igor Karačić, Mateo Maraš, Luka Lovre Klarica i Marin Jelinić. Golman Dominik Kuzmanović sakupio je 13 odbrana.

Francuze do novog trijumfa predvodio je Dika Mem sa šest pogodaka, dok je pet dodao Nikola Karabatić.

Pobjede Austrije i Njemačke

Nešto ranije je Austrija sa 30:29 (17:17) nadigrala Mađarsku. U posljednjoj utakmici dana i mečeva u grupi I Njemačka je rezultatom  26:24 (11:10) savladala Island.

Francuska je prva u grupi I s četiri boda. Tri ima Austrija, po dva Mađarska i Njemačka, jedan Hrvatska, dok je Island bez bodova.

U idućem kolu (subota, 20. januar) Hrvatska će protiv Mađarske od 18 sati, a istog dana se sastaju Francuska – Island i Njemačka – Austrija. Polufinale će izboriti po dvije najbolje reprezentacije iz preostale dvije grupe drugog kruga Prvenstva.

Izvor: Al Jazeera i agencije