Počinje nova sezona ABA lige, Partizan brani titulu

Prošlogodišnji finalisti, Partizan i Zvezda i ove su sezone favoriti za titulu, a ambicije su potvrdili brojnim pojačanjima.

Partizan je prošle sezone slavio nakon 3:2 u finalnoj seriji protiv Zvezde (EPA)

Nova sezona u regionalnoj košarkaškoj ABA ligi počinje u petak utakmicom Split – Studentski centar. Titulu brani Partizan, koji je prošle sezone u finalu doigravanja bio bolji od Crvene zvezde 3:2 u pobedama.

Dan kasnije, u subotu, Cedevita Olimpija u Ljubljani će dočekati Megu, u Podgorici igraju Budućnost i Zadar, a u Laktašima Igokea i Crvena zvezda.

Ekipa Borca će u nedjelju u Čačku igrati sa Cibonom, dok će se u Železniku sastati FMP i Krka. Na kraju, u ponedjeljak, košarkaši Partizana će dočekati Mornar iz Bara.

Prošlogodišnji finalisti, Partizan i Zvezda i ove su sezone favoriti za titulu, a ambicije su potvrdili brojnim pojačanjima.

Partizan i Zvezda favoriti

Zvezdin trener Duško Ivanović je potvrdio da su ciljevi kluba „uvijek najveći“.

„Primarni cilj je da dobijemo prvu utakmicu. To je prvo. Onda ćemo da vidimo drugo. Što se tiče igrača, ja mislim da sam potpisao dobre igrače, ali skup dobrih igrača ne znači i dobar tim. Moramo da radimo na tome“, naveo je Ivanović.

„Želimo da damo sve od sebe, da imamo u mislima naše predivne navijače koji nam daju energiju, koji su prošle godine nosili tim da igra na najvišem nivou. To je jedini cilj, u oba takmičenja, prvo ABA, a potom Evroligi“, poručio je trener Partizana Željko Obradović.

U doigravanju ABA lige će igrati prvih osam timova. Četvrtfinalne i polufinalne serije igraju se na dvije, a finalna serija na tri pobjede.

Izvor: Agencije